Naar het zuiden - Reisverslag uit Fjärdlång, Zweden van Rien Zwienen - WaarBenJij.nu Naar het zuiden - Reisverslag uit Fjärdlång, Zweden van Rien Zwienen - WaarBenJij.nu

Naar het zuiden

Door: Rien

Blijf op de hoogte en volg Rien

02 Augustus 2019 | Zweden, Fjärdlång

Sandhamn ligt oostelijk van Stockholm en dat is ook nog twee dagen varen. Omdat we hier de vorige Zweden reis uitgebreid geweest zijn besluiten we om deze keer niet naar Stockholm te gaan, maar naar het zuiden te koersen. Geeft wel het gevoel aan de terugreis bezig te zijn, maar kunnen meer tijd tussen de scheren doorbrengen. Voor vandaag een hopelijk mooi ankerplaats gezocht zo’n 27 mijl ten zuiden van Sandhamn. Een mooie baai beschut bij alle windrichtingen. Met ons nieuwe ankerprotocol (een tweede anker aan de ankerlijn van het hoofdanker) zijn we vol goede moed een rustige nacht tegemoet te gaan. De ankerplek is een plaatje zo mooi. Verschillende Zweedse boten hebben hier ook hun plekje voor de nacht gevonden.
’s Ochtends hadden we een kilootje garnalen in de supermarkt gehaald. Kan je gewoon uit de vriezer scheppen. Even opwarmen, pellen en je hebt een heerlijk maal.
In het licht van de zakkende zon hebben we de garnalen opgepeuzeld, weggespoeld met een lekker glaasje wijn. Wat een heerlijkheid!!!

• 03 Augustus 2019 - 05:17

Kees & Jeanet:

Heerlijk om al garnalen pellend de zon in de zee te zien zakken. Jullie zien er goed uit en het haar lijkt wel van zilver. Prachtig!