Tallinn-Porkala (Finland)
Blijf op de hoogte en volg Rien
19 Juli 2019 | Finland, Porkkala
Gistermiddag teruggekomen vanuit Nederland. Voor de avond hadden we een mooi restaurant uitgezocht op de Tripadvisor, vanwege Thea’s verjaardag. Heerlijk gegeten en gedronken!!
Vanochtend rond 8 uur gaan varen richting Finland, heerlijke zeildag, eindelijk weer wat warmer.
Vlak voor de Finse kust werden we achterhaald door een snelle RIB. De kustwacht. Een snelle controle, wat vragen waar we vandaan kwamen, en naar toe gingen. Eerste controle in al die weken en grenzen die we gepasseerd zijn. In Finse wateren aangekomen is het gelijk oppassen, veel rotsen. Soms boven water, soms net eronder. Goed op de betonning en kaart letten. Ik had de route gelukkig al op de plotter staan en soepeltjes naar onze eerste haven gevaren.
Prachtige locatie, tussen de eilanden in het groen. We liggen hier met zo’n 15 boten, heerlijk rustig en beschut.
20 Juli 2019 - 06:48
Nelleke Noordijk:
Het zal een reuze interessante trip zijn geweest!
En, hoewel ik er weinig van herken, heb ik ook meer begrepen van die landen door jullie verslagen. Goeie verslagen, goed geschreven.
Mijn complimenten! En nu Finland, weer een heel ander land, het klinkt relaxed.
En fijn weer even in Groningen te zijn geweest, en.... op een goede manier Thea’s verjaardag gevierd. Liefs